Radostný konec této sezóny

20.06.2023 17:33

Po skvělé Vaňhalově Stabat Mater sbor pilně připravoval repertoár pro následující jarní koncerty a tradiční Festiválek.

 Na pozvání sboru Camerata Praha jsme zavítali na festival připravený v pražských Čakovicích. V krásném akusticky výborném kostele Sv. Remigia jsme se  představili zajímavým repertoárem a krásným zvukem. Od dalších sborů jsme získali nové repertoárové náměty a pozvání k recipročním koncertům v příštím období.

 Již 24. ročník setkání komorních pěveckých sborů Festiválek se konal 27.5.2023. Přivítali jsme v Nechanicích devět pěveckých sborů a v součtu nás bylo kolem 180 účastníků. Program byl již tradiční – po zahájení ve Štrosových sadech odpolední koncerty v blízkých kostelích (Dohalice, Stěžery, Nechanice), Následovalo pohoštění v restauraci Oáza. A pak již Galakoncert ve velkém sále kulturního domu. Sbory skvělé, repertoár zajímavý, atmosféra radostná a přátelská. Prostě tak, jak to na Festiválku vždy bylo.

Zájem již nyní máme o ten další jubilejní 25. ročník, který připravujeme na 25.5.2024.

 Velice rádi spolupracujeme se zdatnými muzikanty ze ZUŠ. I to bylo podnětem pro společnou realizaci koncertu v rámci Noci kostelů. V Nechanicích tato aktivita bohužel není a tak jsme koncertovali v Chlumci nad Cidlinou. Mladí hudebníci byli skvělí a my jsme si to s nimi velice užili. Krásný koncert.

 Již podruhé jsme se účastnili sborového bienále na zámku v Cholticích. Byl to již 24. ročník a prezentovalo se na něm dvanáct sborů. Ve velmi přátelské atmosféře jsme si zazpívali nejen v zámecké kapli, ale také pod dvousetletým platanem, v parku a na galakoncertě na nádvoří zámku. Počasí nám přálo a tak ani závěrečné společné provedení lidové písně „Prší, prší“ nepokazilo toto skvělé setkání sborů.

 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode